Våra målare i Rättvik målar din fasad

När du ska måla din fasad kan du vända dig till en professionell målerifirma som har yrkesutbildade målare i Rättvik med den kunskap som krävs för att utföra arbetet med bästa resultat. Du får också garantier på arbetet så att du kan vara trygg även efter att målningen är avslutad.

En träfasad behöver normalt underhållas och målas om med ett mellanrum på 8-10 år. Det innebär att man i samband med målningen även behöver besiktiga fasaden för att se om det finns sprickor, fuktskador, mögel eller alger som behöver åtgärdas innan målningen. Att måla en träfasad tar tid, framför allt om man ska utföra arbetet ordentligt så att fasaden får längsta möjliga livslängd. Dessutom krävs det utrustning som bland annat ställning och målarverktyg för att arbetet ska kunna utföras så effektivt och korrekt som möjligt. Om du vill få hjälp med din målning kan du kontakta oss på Masens Måleri som har professionella målare i Rättvik som vet hur arbetet ska utföras för att det ska sluta i ett perfekt resultat.

 

Att måla en fasad

Det är många som tycker att det är roligt att måla, men faktum är att en målning av en träfasad består till cirka 75 procent av förarbetet inför målningen. När man utför förarbetet, vilket är ett tungt och tidskrävande arbete, så rengör man fasaden, skrubbar bort alger och mögel, lagar eventuella sprickor och byter ut träpaneler som utsatts för röta. Därefter ska hela fasaden skrapas ordentligt så att all lös färg tas bort. För att underlätta rengöringen efter målningen kan man behöva täcka in stuprör, fönster och andra detaljer på fasaden. Slutligen behöver man i många fall förbehandla fasaden med en grundfärg innan man kommer fram till själva färgsättningen av fasaden, som behöver utföras noggrant så att fasaden får ett bra skydd mot väder och vind.

 

Anlita målare i Rättvik

När du anlitar en av våra målare i Mora eller i närheten av Siljan, kommer ditt arbete att utföras med högsta kvalitet så att din fasad dels får ett proffsigt utseende men också en tåligare yta. Det är viktigt att grundarbetet utförs på rätt sätt eftersom det kommer att påverka slutresultatet betydligt. När man målar en fasad behöver man dessutom kunskap om vilken färg som ska användas. Vanligtvis är det bäst att använda samma typ av färg som innan, i annat fall kan det krävas en del ytterligare förberedelser innan man kan påbörja målningen.

 

Boka ett kostnadsfritt hembesök med oss

Masens Måleri har professionella målare i Mora som är specialister på utvändig målning. Vi kan hjälpa dig med din fasadmålning så att du kan luta dig tillbaka och vara säker på att arbetet utförs med högsta kvalitet så att din fasad får en riktigt bra livslängd. Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök så att våra målare i Rättvik kan inspektera din fasad, lämna råd och därefter erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris, utan förpliktelser. 

Boka gratis platsbesök med oss erfarna målare i Mora!

Masens Måleri satsar på en nära kunddialog och är noggranna med att uppdatera våra kunder genom hela måleriprocessen. Skriv in och berätta om ditt nästa projekt - vi ser gladeligen framemot att hjälpa dig!