Tapetsera över gammal tapet - tips från målare i Mora

När du ska tapetsera om hemma behöver du alltid först utföra ett noggrant förarbete så att dina nya tapeter kan sättas upp med ett bra slutresultat. Du kan anlita våra målare i Mora som är proffs på tapetsering och som utför arbetet med högsta kvalitet.

När du ska tapetsera om hemma i ett eller flera rum har du möjligheten att själv kunna påverka rummens karaktär och atmosfär för att öka trivseln hemma. Oavsett om du vill att dina nya tapeter ska bidra till en större harmoni, mer kreativitet eller bara göra rummet till en mer rogivande och avkopplande miljö, finns det en del saker som du behöver tänka på. Detta gäller framför allt om du ska tapetsera över en gammal tapet. För att få det bästa resultatet då du ska tapetsera hemma krävs det ett ordentligt förarbete innan du kan börja tapetsera. 

 

Om du känner dig osäker, kan ett gott råd vara att anlita en professionell målare i Mora som har den kunskap och erfarenhet som krävs för ett ordentligt resultat. Du kan kontakta oss på Masens Måleri som har målare i Mora vilka kan bistå dig med information och rådgivning då du ska utföra en tapetsering hemma.

 

Tips för tapetsering över gammal tapet

Ta bort överflödig gammal tapet

Börja med att ta bort all överflödig tapet som exempelvis runt dörrkarmar, fönster och andra detaljer på väggen. Lämpligast görs detta med en spackel eller för hand så att du inte skadar träet i karmen eller väggmaterialet. Därefter behöver du riva bort all lös tapet från väggarna. Slutligen behöver du skära upp tapeterna i hörnen.

 

Slipa väggen

När all lös tapet är borttagen behöver du slipa väggarna så att du får bort alla skarvar och andra ojämnheter. Finns det håligheter eller sprickor i väggen behöver du först spackla dessa och sedan slipa ned ytan så att du får ett jämnt underlag. Därefter kan du göra ett test som innebär att du penslar den gamla tapeten med vatten för att se om det uppstår bubblor, vilket innebär att den gamla tapeten inte har bra fäste i underlaget. Då behöver du skära upp bubblorna och riva loss all lös tapet och därefter åter igen slipa väggen för att få bort skarvar.

 

Om det skulle visa sig att du får bubblor över större delen av väggen behöver du riva bort den gamla tapeten helt och hållet och därefter på nytt slipa så du får en jämn yta att tapetsera på.

 

Anlita oss för din tapetsering

Masens Måleri kan erbjuda dig ett flertal olika tjänster inom måleribranschen som tapetsering och målning, både utvändigt och invändigt. Våra mycket erfarna målare i Mora innehar yrkesbevis och utför sitt arbete med stor noggrannhet och precision. Du kan kontakta oss då du vill boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera dina rum, lämna råd och därefter erbjuda dig ett prisförslag för din tapetsering, utan köpkrav. 

Boka gratis platsbesök med oss erfarna målare i Mora!

Masens Måleri satsar på en nära kunddialog och är noggranna med att uppdatera våra kunder genom hela måleriprocessen. Skriv in och berätta om ditt nästa projekt - vi ser gladeligen framemot att hjälpa dig!